UA / RU
Підтримати ZN.ua

Столтенберг заявив про «суттєвий» пакет допомоги для України

В НАТО продовжують говорити про міст, а не конкретні кроки.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив журналістам у Вашингтоні, що союзники по НАТО домовляться про «суттєвий» пакет для України.

Як пише The Guardian, Столтенберг заявив, що «це буде історичний саміт» та додав, що альянс зробить дещо більше, ніж просто відсвяткує своє 75-річчя, але  і «прийме важливі рішення» на майбутнє.

«Щодо України , я очікую, що союзники погодять значний пакет допомоги», — сказав він.

За словами Столтенберга, він включатиме п'ять частин:

«Всі разом ці п’ять елементів створять міцний міст для України до членства в альянсі, і я впевнений, що тоді союзники підтвердять зобов’язання щодо того, що Україна стане членом НАТО», – додав він.

Читайте також: Чому захист НАТО від Трампа є пріоритетом? — The Telegraph

Очікується, що НАТО не запрошуватиме Україну стати членом цього року. Водночас за попередніми даними у спільному комюніке йтиметься,  що шлях України до членства є «незворотним». При цьому США вимагали внести фразу про обов’язковість антикорупційних реформ на цьому шляху.

Зокрема міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що в НАТО вже вирішили, що Україна зможе приєднатися до НАТО тільки тоді, коли закінчиться війна з Росією, а Україна не буде задоволена запропонованим під час саміту у Вашингтоні «мостом до Альянсу».