UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стефанчук розповів про амбіції спікера

Стефанчук сором'язливо промовчав, що хотів підсадити Разумкова на час його хвороби.

Заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук прокоментував своє можливе призначення на посаду спікера у разі відставки Дмитра Разумкова.

Стефанчук заявив, що його влаштовує нинішня посада, яка імпонує йому за кваліфікацією і характером.

"Я виходив і виходжу з одного - те місце, яке я займаю, першого заступника голови ВР, це те місце, яке найбільше імпонує мені за характером моєї кваліфікації і за характером того, що я роблю, де я максимально корисний. Тому поки питання переді мною не стояло. Наскільки я знаю. Це питання не виносилося. Сьогодні ми зібралися для того, щоб обговорити план "трійок", план розвитку країни...", - сказав він, передає "Україна 24".

У той же час 30 вересня голова ВР Дмитро Разумков заявив на брифінгу про те, що на його місце претендує заступник голови Стефанчук.

"Конфлікту у мене з ним не було. Руслан Олексійович хотів займати цю посаду, навіть коли я перебував на самоізоляції. Він не дуже це приховував, він написав листи з проханням пояснити, чому не він виконує обов'язки... На щастя для мене і на жаль для деяких моїх колег, стан здоров'я точно дозволяв виконувати функції голови Верховної Ради", - сказав Разумков.

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко спрогнозував, що відставку Разумкова "слуги" можуть розглянути в суботу, 2 жовтня, на виїзному засіданні в Трускавці.

Читайте також: Арахамія привіз підписні листи за відставку Разумкова із собою до Трускавця

"Я думаю, що ми можемо обговорити це питання завтра в блоці загальних питань після того, як ми пройдемо нашу змістовну програму щодо кластерів, законів і так далі. Як тільки дійдемо до підписних - будемо визначатися", - сказав Корнієнко.

Відзначимо, раніше кілька джерел підтвердили, що фракція розглядає Руслана Стефанчука основним кандидатом на посаду спікера. За їхніми даними, ймовірність відставки Разумкова досить висока. В даний час у фракції її оцінюють у понад 50%.