UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стало відомо, коли Байден подзвонить Зеленському

Переговори відбудуться перед зустріччю в Женеві з Путіним.

Заступник голови МЗС Євген Єнін підтвердив інформацію, озвучену раніше ZN.UA про те, що президент США Джо Байден перед зустріччю з Путіним в Женеві переговорить з президентом України Володимиром Зеленським.

"Зустрічі Путіна з Байденом передуватимуть контакти нашого президента з американським", - сказав представник МЗС в інтерв'ю "Україні-24".

За словами Єніна, міністерство закордонних справ України зараз "ретельно готує порядок денний" для бесіди Байдена і Зеленського, а також займається логістичним аспектом цих контактів.

У червні Джо Байден відвідає три саміти в Європі : саміт лідерів G7 в графстві Корнуолл, а також саміт США-ЄС і саміт НАТО в Брюсселі.

Читайте також: Байден через 90 днів чекає звіт розвідки про походження COVID-19

Під час телефонної розмови з президентом Росії Владіміром Путіним 13 квітня Байден запропонував йому зустрітися на нейтральній території. Пізніше стало відомо, що зустріч відбудеться 16 червня в Женеві.

Також президент США озвучив питання, які планує обговорити з Путіним: серед них проблеми, пов'язані з Україною, Білоруссю, тему стратегічної стабільності. Також сторони обговорять контроль над озброєннями після продовження нового ДСНВ.

При цьому президент України Володимир Зеленський висловив побоювання щодо того, що Байден буде обговорювати з Путіним важливі для України питання за межами узгоджених з Києвом позицій.