UA / RU
Підтримати ZN.ua

США незначно випереджають Росію за кількістю ядерної зброї

На 1 вересня США мали 1722 ядерні боєголовки на розгорнутих міжконтинентальних балістичних ракетах, балістичних ракетах на підводних човнах і на важких бомбардувальниках. Росія мала 1499 ядерних боєголовок на таких самих носіях.

США, станом на 1 вересня, розташовували в загальній кількості 806 розгорнутих міжконтинентальних балістичних ракет (МБР), розгорнутих балістичних ракет на підводних човнах і розгорнутих важкимх бомбардувальників. Кількість таких же озброєнь в Росії становило 491.

Таку інформацію оприлюднив держдепартамент США за результатами обміну даними між США і Росією про чисельність стратегічних наступальних озброєнь у відповідності до положень нового договору СНО.
Згідно з цими даними на 1 вересня США мали 1722 ядерних боєголовок на розгорнутих МБР, розгорнутих балістичних ракет на підводних човнах і на важких бомбардувальниках. Росія мала 1499 ядерних боєголовок на таких же носіях.
У США в загальній кількості налічувалося 1034 розгорнутих і нерозгорнутих носіїв для МБР, розгорнутих і нерозгорнутих носіїв для балістичних ракет на підводних човнах, а також розгорнутих і нерозгорнутих важких бомбардувальників. У Росії таких носіїв на 1 вересня 2012 року налічувалося 884 одиниць.
За станом на 1 березня США розташовували 1737 ядерних боєголовок на розгорнутих МБР, розгорнутих балістичних ракет на підводних човнах і на важких бомбардувальниках. Росія мала 1492 ядерних боєголовок на таких же носіях.
У повідомленні держдепу наголошується, що такий обмін даними в рамках нового договору СНО здійснюється двічі на рік.
Новий договір СНО був підписаний в Празі 8 квітня 2010 року і набув чинності 5 лютого 2011 року.
Згідно з угодою, сторони зобов'язані скоротити кількість ядерних боєзарядів до 1500-1675, а їх носіїв - до 500-1100 одиниць. !zn
Читайте також:
США розсекретили документи про підготовку до ядерної війни проти СРСР
Росія погрожує США припинити скорочення ядерних озброєнь
Росія до 2018 року створить нову міжконтинентальну ракету для подолання системи ПРО потенційного супротивника
Китай і США почали гонку озброєнь