UA / RU
Підтримати ZN.ua

США залишають за собою право додаткових санкцій щодо Росії

Лавров і Керрі обговорили в ході телефонної розмови різні аспекти кризової ситуації в Україні та шляхи її якнайшвидшої нормалізації.

Держсекретар США Джон Керрі в ході телефонної розмови з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у вівторок, 11 березня підтвердив прагнення до співпраці для врегулювання ситуації в Україні, заявила офіційний представник держдепу США Джен Псакі.

"Він (Керрі) повторив бажання співпрацювати з міністром Лавровим, в тому числі на цьому тижні. Але для цього повинна бути створена відповідна обстановка, а метою має бути захист недоторканності і суверенітету України", - сказала Псакі на брифінгу у Вашингтоні.

У той же час вона підкреслила, що США залишають за собою право просування додаткових санкцій (щодо Росії)".

Як повідомив раніше у вівторок МЗС РФ Лавров і Керрі обговорили в ході телефонної розмови різні аспекти кризової ситуації в Україні та шляхи її якнайшвидшої нормалізації.

- США порадили Україні йти шляхом євроінтеграції і зберігати тісні відносини з РФ

"Глави зовнішньополітичних відомств обмінялися думками щодо конкретних пропозиціях Росії і США по забезпеченню громадянського миру і злагоди в цій країні. З російської сторони особливо підкреслювалася необхідність повного врахування інтересів усіх українців і всіх регіонів у пошуку виходу з кризи, а також поваги права жителів Криму самостійно визначити свою долю відповідно до норм міжнародного права", - наголошується в повідомленні, розміщеному на сайті МЗС РФ.

Керівники зовнішньополітичних відомств двох країн домовилися продовжити щільні консультації з української проблематики.

Розмова відбулася за ініціативою американської сторони, відзначили на Смоленській площі. !zn

Читайте також:

Пропозиції США щодо України не влаштували Росію

США не визнають ніяких результатів кримського "референдуму"

Путін єдиний вважає легітимною місцеву владу в Криму і визнає призначений нею на 16 березня референдум

США попередили РФ про "зачинених дверях" за спроби відібрати Крим