UA / RU
Підтримати ZN.ua

США закликали Росію вплинути на бойовиків для досягнення миру в Україні

Заява Держдепартаменту пов'язана із загибеллю громадянина США, який був співробітником місії ОБСЄ в Україні.

Державний департамент США розповсюдив заяву з реакцією на загибель американця, який був членом місії ОБСЄ в Україні. Представник Держдепартаменту закликав Росію використовувати свій вплив, щоб змусити бойовиків в ОРДЛО зробити перший крок для досягнення миру на сході України.

У відомстві зазначили, що інцидент доводить необхідність виконання Мінських угод як можна швидше. Особливо йдеться про реальне припинення вогню, відведення важких озброєнь і відхід від лінії зіткнення.

Нагадаємо, 23 квітня автомобіль місії ОБСЄ підірвався на міні в районі села Пришиб в окупованій частині Луганської області. У результаті вибуху загинув спостерігач-громадянин США, двоє співробітників місії – громадяни Чехії та Німеччини – з пораненнями були доставлені до лікарні в окупованому Луганську.

Бойовики терористичної організації "ЛНР" відразу ж після інцидента звинуватили Збройні сили України в обстрілі патруля, однак незабаром визнали, що автомобіль підірвався на протитанкової міни.

У СЦКК відзначили, що в момент інциденту режиму припинення вогню дотримувалися як українські військовослужбовці, так і бойовики російсько-терористичних формувань.