UA / RU
Підтримати ZN.ua

США та Західні партнери гарантують збереження принципу "нічого про Україну без України" — Єрмак

Керівник Офісу президента провів зустріч із європейськими журналістами.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, який вважає, що можливе вторгнення Росії в Україну стане вердиктом для НАТО, провів зустріч із журналістами, які представляють низку провідних європейських видань. Він заявив, що США дали гарантію дотримуватися принципу "нічого про Україну без України" у переговорах із Росією. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Ми отримали гарантії від президента США Джозефа Байдена та всіх наших західних партнерів, що будь-які питання, що стосуються нашої країни та її безпеки, не обговорюватимуться без її участі. І принцип "нічого про Україну без України" дотримуватиметься під час будь-яких переговорів ", — сказав Єрмак.

Керівник Офісу президента додав, що напад Росії на Україну стане її величезною помилкою. А також помилкою тих держав, які дозволять розігратись такому сценарію. Бо це матиме незворотні наслідки.

Він підкреслив, що українська влада щодня працює над зміцненням армії та обороноздатності держави та вдячна за відповідну допомогу іноземним партнерам.

Єрмак зазначив, що США вирішили брати активну участь у мирному процесі щодо припинення війни на Донбасі.

"Зі свого боку, Україна робить все для активізації Нормандського процесу та виконання домовленостей Паризького саміту 2019 року", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна не повинна йти ні на які компроміси із Росією, які не відповідають інтересам нашої держави — Єрмак

Раніше повідомлялося, що керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з представниками лідерів країн нормандського формату – Франції та Німеччини.