UA / RU
Підтримати ZN.ua

США та Україна працюють над розробкою пакету стримування Росії від агресивних дій – Кулеба

Сторони обговорюють можливість введення жорстких економічних санкцій.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі у Стокгольмі провели переговори щодо заходів стримування РФ від подальшої агресії, зазначив глава українського МЗС в Twitter.

"Дружня зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Стокгольмі. Працюємо над розробкою комплексного пакету стримування РФ від подальших агресивних дій, включно з суворими економічними санкціями. Ми підтвердили важливість міцного стратегічного партнерства України та США", - заявив Кулеба.

Раніше  Ентоні Блінкен заявив, що якщо Росія продовжить йти шляхом конфронтації з Україною, Сполучені Штати Америки будуть готові прийняти економічні санкції проти РФ, від яких раніше відмовлялися.

Раніше Washington Post писав, що Білий дім розглядає варіанти стримування російського вторгнення до України. Вашингтон вивчає формат запровадження розширених санкцій проти Москви та надання додаткової військової допомоги Києву. 

Читайте також: НАТО готова посилити свій східний фланг – Блінкен

Події минулої осені свідчать, що формування нового світового порядку перейшло із концептуальної сфери в практичну стадію. І хоч як це дивно, Україна опинилася чи не в центрі цього процесу. Докладніше про подію у статті Сергія Корсунського«Натяки Путіна: навіщо Росія стягнула війська і що робити Україні».