UA / RU
Підтримати ZN.ua

США стурбовані нарощуванням російських військ біля кордонів України

Представник Держдепу закликала сторони дотримуватися мінських домовленостей і режиму припинення вогню.

Вашингтон стурбований повідомленнями про пересування російських військ в районі кордону з Україною. Про це заявила офіційний представник Держдепартаменту Джен Псакі.

"Ми, як і раніше, стурбовані будь-якими повідомленнями про ескалаційні дії з боку Росії, і пересування військових - це одне з них", - сказала вона.

Представник Держдепу закликала "всі сторони дотримуватися мінських домовленостей". За її словами, "угода про припинення вогню - це найкращий шлях для просування вперед" в Україні.

Раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що російські війська знову впритул підійшли до кордонів України, а Москва продовжує надавати підтримку терористам в Донбасі. "Ми спостерігаємо переміщення російських військ до кордону України. Росія продовжує підтримувати сепаратистів, навчаючи і забезпечуючи їх, а також надає їм підтримку своїми спецпідрозділами у східній Україні", - сказав він, додавши, що НАТО і ЄС готові до "суворої і сильної реакції на дії Росії, залишаючи відкритими "канали діалогу".