UA / RU
Підтримати ZN.ua

США розглядають можливість озброєння оборони України

Якщо Росія буде блокувати рішення Ради безпеки ООН по Україні статус Росії як кандидата в Організацію економічного співробітництва і розвитку буде зупинений.

Віце-президент Атлантичної Ради США Деймон Вілсон заявив, що американський Конгрес розглядає можливість надання озброєння для оборони України. Також він зазначив, що замість G8 може бути відновлена "Велика сімка", без участі Росії. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

Крім того, Вілсон зазначив, що якщо Росія буде блокувати рішення Ради безпеки ООН по Україні, передбачає збереження територіальної цілісності і суверенітету нашої країни, то статус Росії як кандидата в Організацію економічного співробітництва і розвитку буде зупинений.

Ще одне повідомлення віце-президента містить думку про те, що потрібно винести урок з подій 2008 року (війни Росії проти Грузії - ред.) і доставити в Україну гуманітарну допомогу американськими військовими літаками.

Вілсон також натякнув, що прийшов час для відновлення "Великої сімки" з першим самітом, призначеним на ту саму дату , що й саміт G8 в Сочі, але в іншому місці.

Зазначимо, що США і Канада заявили про можливу неучасть у саміті "Великої вісімки", який має відбутися влітку в Сочі. !zn