UA / RU
Підтримати ZN.ua

США прокоментували заяви Шойгу про “хімічну зброю” та “американські ПВК” на Донбасі

Дипломати закликають до деескалації.

Попри абсолютно неправдиві заяви міністра оборони РФ Сєргєя Шойгу, США продовжують наполягати на дипломатії та деескалації та продовжать нагадувати Росії про наслідки подальших актів агресії проти України, заявило посольство Сполучених Штатів у Києві.

Напередодні Шойгу заявив про те, що нібито на Донбасі присутні "понад 120 співробітників американських приватних військових компаній (ПВК)". Він також заявив, що в Авдіївку та Лиман (колишній Червоний Лиман) привезли "резервуари з невстановленими хімічними компонентами", які, на думку Шойгу, можуть бути використані для "скоєння провокацій". У МЗС України вже заявили, що слова Шойгуце прикриття Кремля, яке той може використати для подальших провокацій проти нашої країни.

"Незважаючи на абсолютно неправдиві заяви, як-от вчорашні заяви російського міністра оборони Шойгу, ми продовжуємо наполягати на дипломатії та деескалації. При цьому ми й надалі будемо нагадувати Росії про наслідки подальших актів агресії проти України", - твітнули американські дипломати у середу.

Читайте також: Війська РФ біля кордонів України: НАТО підвищила боєздатність сил швидкого реагування – Welt

Перед цим у МЗС РФ виступили проти участі України у переговорах із США та НАТО щодо гарантій безпеки. Москва "не бачить" необхідності участі України в переговорах, які прямо стосуються України. Москва знову загрожує ескалацією, якщо НАТО відправить військових до України.

Читайте також: Війська РФ біля кордонів України: НАТО підвищила боєздатність сил швидкого реагування – Welt

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута «Мінська»: три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".