UA / RU
Підтримати ZN.ua

США продовжать діалог з Україною про безпекову ситуацію в регіоні і виділять $45 млн гумдопомоги

Також президенти України та США мають намір оголосити про початок діалогу з енергетики та клімату.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден і глава Української держави Володимир Зеленський після своєї зустрічі 1 вересня мають намір оголосити про запуск діалогу з енергетики та клімату, повідомили в Білому домі. Серед іншого, метою такого діалогу буде вирішення проблем, пов'язаних з впливом російського газопроводу «Північний потік-2».

«Говорячи про енергетику, президенти оголосять про нові ініціативи з боротьби з кліматичною кризою і зміцненню енергетичної безпеки України, в тому числі про запуск оновленого стратегічного діалогу з енергетики та клімату, на чолі якого стане Міністерство енергетики США», - процитувала пресслужба Білого дому високопоставленого офіційного представника адміністрації з телефонного брифінгу.

За словами чиновника мета діалогу полягає в:

Також в Білому домі заявили про те, що США продовжать підтримувати українців, які постраждали від російської агресії в Донбасі. За словами чиновника, Сполучені Штати додатково виділять Україні 45 млн доларів гуманітарної допомоги.

«Що стосується безпеки, ми з нетерпінням чекаємо продовження обговорення ситуації в області безпеки, з якою Україна стикається по відношенню до Росії, продовжуючи бачити акти російської агресії в регіоні. І президент буде з нетерпінням чекати повнішої інформації від президента Зеленського про поточну ситуацію з безпекою», - додав чиновник.

Читайте також: У Білому домі підтвердили, що Байден та Зеленський обговорять "Північний потік-2"

Нагадаємо, Україна Володимир Зеленський сьогодні проведе переговори з главою Білого дому Джо Байденом, які розпочнуться в Овальному кабінеті о 21:00. Він розповів, що обов'язково поговорить зі своїм американським колегою на тему Криму та Донбасу. ZN.UA веде текстову та online трансляції події.