UA / RU
Підтримати ZN.ua

США повинні допомогти Україні не тільки в боротьбі з РФ, але і в подоланні внутрішніх загроз - Блінкен

Інакше, навіть якщо українці подолають зовнішні виклики, з внутрішніми загрозами «буде дуже складно побудувати життєздатну демократію»

США повинні допомогти Україні подолати не тільки зовнішню загрозу з боку Росії, але і внутрішніх ворогів - корупцію і відсутність ефективних інститутів демократії.

Про це заявив в Сенаті США кандидат на посаду державного секретаря США Ентоні Блінкен, передає Укрінформ.

«Я провів багато часу (займаючись політикою - ред.) По Україні, коли був останній раз в уряді. Я поділяю вашу відданість в спробах допомогти їй, особливо в протистоянні агресії, яку ми побачили з боку Росії - як по анексії Криму, так і, звичайно, по конфлікті в Донбасі », - відповів Блінкен на питання сенатора Кріса Мерфі.

Він в черговий раз підкреслив, що буде підтримувати надання летальної зброї Україна, яка бореться з агресією РФ.

У той же час він зазначив: «Росія - це зовнішня загроза (для України - ред.). Утім, є загроза зсередини - це корупція, це відсутність інститутів, що забезпечують ефективне управління країною. І ми повинні допомогти Українській в цьому теж».

Інакше, за словами Блінкена, навіть якщо українці подолають зовнішній виклик, з внутрішніми загрозами «буде дуже складно побудувати життєздатну демократію».

Читайте також: Україна вітає санкції США проти російського трубоукладача, який будує "Північний потік-2" - МЗС

Нагадаємо, також Блінкен заявив, що адміністрація новообраного президента США Джо Байдена планує надати летальну зброю Україні.