UA / RU
Підтримати ZN.ua

США порадять ЄС зробити звільнення Тимошенко важливим критерієм підписання асоціації з Україною

Європейському союзу у резолюції, яку прийняв на своєму робочому засіданні комітет у закордонних справах сенату Конгресу США, рекомендується зробити звільнення Тимошенко одним з важливих критеріїв підписання з Україною угоди про асоціацію. Дата голосування щодо резолюції в сенаті повного складу поки не визначена.

Резолюцію, що містить адресований владі України заклик звільнити колишнього прем'єр-міністра республіки Юлію Тимошенко, прийняв на своєму робочому засіданні комітет у закордонних справах сенату Конгресу США.

Цей документ, що не має обов'язкової сили, розроблений за ініціативою сенатора Річарда Дурбіна (демократ від штату Іллінойс). Резолюція від імені верхньої палати Конгресу США "закликає уряд України звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко". Окрім того, Європейському союзу у ній рекомендується зробити звільнення Тимошенко одним з важливих критеріїв підписання з Україною угоди про асоціацію в рамках саміту ініціативи "Східне партнерство". Нарешті, в резолюції висловлюється сподівання на те, що Україна буде пов'язувати своє майбутнє з Європою і США.

Дата голосування щодо резолюції в сенаті повного складу поки не визначена.

На цьому ж засіданні комітет одноголосно рекомендував сенату повного складу затвердити кандидатуру нового посла США в Україні Джеффрі Пайятта.

Відзначимо, що у Брюсселі також наполягають, що для безперешкодного підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі Києву необхідно знайти рішення у справі Тимошенко, засудженої на 7 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2008 році. !zn

Читайте також:

Янукович упевнений, що угода про асоціацію з Україною допоможе Європі вийти з кризи

Янукович розповів Раді про сподівання щодо ЄС

Послом США в Україні стане фахівець з країн Азії Джеффрі Пайатт