UA / RU
Підтримати ZN.ua

США попередили РФ про "зачинені двері" за спроби відібрати Крим

Ескалація кризи в Україні, а також кроки щодо приєднання Криму закриють для Росії всі можливі дипломатичні двері.

У випадку, якщо Росія не залишить спроб анексувати Крим, дипломатичні відносини між США та російською стороною будуть неможливі. Про це в ході телефонної розмови з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим заявив Держсекретар США Джон Керрі, повідомляє Reuters з посиланням на джерело в Білому Домі.

"Держсекретар дав зрозуміти, що ескалація кризи в Україні, а також кроки щодо приєднання Криму закриють для Росії всі можливі дипломатичні двері і закликав до максимальної стриманості", - зазначило джерело.

Раніше Лавров і Керрі домовилися продовжити інтенсивні контакти з метою сприяння врегулюванню українського кризи.

Зокрема ИТАР-ТАСС повідомило, що держсекретар США підкреслив готовність Америки працювати разом з партнерами і союзниками над проведенням прямого діалогу між Україною і Росією. В американському відомстві також повідомили, що Лавров і Керрі "домовилися знову поговорити в найближчі дні".

У свою чергу в МЗС РФ за підсумками переговорів повідомили, що "у фокусі уваги перебувала ситуація на Україні і в Криму". "Глави зовнішньополітичних відомств домовилися продовжити інтенсивні контакти з метою сприяння врегулюванню українського кризи", - йдеться в повідомленні. !zn

ТАКОЖ: Путін заявив Обамі, що Україна - не привід псувати відносини