UA / RU
Підтримати ZN.ua

США перебувають у режимі прямого діалогу з Україною та Росією — Білий дім

Вашингтон опрацьовує дипломатичні механізми врегулювання ситуації на Донеччині.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі на брифінгу для медіа, поінформувала, що США, окрім діалогу з союзниками та партнерами в Європі,  проводять постійні консультації з Києвом та Москвою, сподіваючись врегулювати розбіжності сторін, повідомляється на сайті Білого дому .

Наразі у Києві перебуває помічник держсекретаря США Карен Донфрід, у планах якої у вівторок вилетіти до Москви для переговорів з офіційними особами Росії. Повідомляється про досягнуті домовленості про зустріч із заступником глави адміністрації президента РФ Дмитром Козаком.

За словами Псакі, під час візиту до Росії Донфрід обговорить нарощування російських військ біля кордону з Україною та акцентує увагу росіян на позиції Вашингтона щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Після закінчення переговорів у Москві та Києві, за словами Псакі, Донфрід вирушить до Брюсселя для обговорення ситуації з союзниками США щодо НАТО та партнерами з Європейського Союзу. Джен Псакі зазначила, що команда Сполучених Штатів у сфері національної безпеки також активно співпрацює з європейськими партнерами.

"День за днем ми працюємо над тим, щоб канали дипломатичної взаємодії залишалися відкритими, ведемо діалог з європейцями, але також безпосередньо - з українцями та росіянами, і продовжуємо розглядати дипломатичний шлях урегулювання конфлікту як основний, у вирішенні цієї проблеми", — заявила Псакі.

Помічниця держсекретаря США Ентоні Блінкена з європейських та євразійських справ Карен Донфрід з 13 по 15 грудня проводить зустрічі з високопосадовцями в Україні та Росії.

Читайте також: Держдеп США "розглядає всі варіанти" через нарощування російських військ поблизу України — Голос Америки

4 листопада Донфрід вже відвідувала Київ з метою підтвердити співпрацю з євроатлантичної інтеграції. Раніше Карен Донфрід заявляла, що Держдеп США попередив РФ про наслідки за військову активність біля кордонів України.