UA / RU
Підтримати ZN.ua

США ознайомлені з планом Зеленського щодо закінчення війни

Вашингтон вважає, що він може спрацювати.

США ознайомлені з планом завершення війни президента Володимира Зеленського. У Вашингтоні вважають, що він "викладає стратегію та план, які можуть працювати", повідомляє "Голос Америки" з посиланням на постійну представницю США в ООН Лінду Томас-Грінфілд.

"І нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому [плану], спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку. Отже, знову ж таки, ми сподіваємось досягти певного прогресу", — заявила дипломатка на пресконференції, присвяченій початку 79 Генасамблеї ООН.

Читайте також: В ООН заявили, що хочуть завершення війни в Україні відповідно до міжнародного права та територіальної цілісності нашої країни

Вона також підкреслила, що США ніколи не втрачали надії знайти шлях до миру. За її словами, це те, над чим адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена працює з початку повномасштабного вторгнення. 

Раніше Зеленський заявляв, що план перемоги України готовий на 90%. Він додав, що планує показати його союзникам наступного тижня.

Нагадаємо, план перемоги Зеленського складається з чотирьох пунктів, ще один знадобиться після війни. За словами президента, "мова про геополітичне місце для України", а також "дуже сильну військову підтримку".