UA / RU
Підтримати ZN.ua

США не мають наміру розгортати систему в Україні

Вікторія Нуланд запевнила, що США не мають наміру реалізовувати подібні плани "ні в Україні, ні у Грузії, ні тепер, ні в майбутньому".

 

США не передбачають розгортання баз протиракетної оборони (ПРО) в Україні. Про це на прес-конференції у Києві заявила помічниця державного секретаря США Вікторія Нуланд.

"США не мають планів організовувати протиракетну оборону ні в Україні, ні у Грузії, ні тепер, ні в майбутньому", - зазначила Нуланд.

Вона зазначила, що на підтримку РФ було виділено втричі більше коштів, ніж Україні.

"США підтримували Україну з 1991 р. В цілому Україні було виділено 5 млрд дол. Це була різна підтримка, починаючи від коштів на ліквідацію наслідків Чорнобильської катастрофи і закінчуючи економікою, багато різних програм. У той же час на такі ж програми у Росії США витратили 18 млрд дол., включаючи кошти на програми з нерозповсюдження ядерної зброї", - сказала Нуланд.

"На Майдан США не давали жодних коштів", - додала вона.

Також Нуланд пообіцяла допомогу США в адміністративній реформі для східної України. "Я думаю, що у нас будуть програми для східної України щодо децентралізації, енергобезпеки", - зазначила вона.

Вона також зазначила, що США готуються виділити Україні 48 млн дол. на розвиток в економічній сфері.

"США дуже пишаються тим, що підтримують народ України. Ми вітаємо Порошенка, і тепер починається робота з "лікування" країни, очищення країни, щоб забезпечити народові України гідне життя", - зазначила Нуланд. !zn

Читайте також:

Західні санкції проти Росії за дестабілізацію в Україні починають "кусатися"

США не виключають припинення вкладення інвестицій у Росію

ЄБРР готовий збільшити фінансування проектів України