UA / RU
Підтримати ZN.ua

США наклали санкції на компанію з Узбекистану, що допомагала РФ їх обходити

Вона співпрацювала з підсанкційним підприємтсвом "Радиоавтоматика".

Сполучені Штати у вівторок наклали санкції проти компанії з Узбекистану Promcomplektlogistic, яка начебто допомагала оминати обмеження, запроваджені проти Російської Федерації через початок повномасштабного вторгнення в Україну. Про це повідомляється у заяві Державного департаменту США. 

У документі зазначається, що на початку весни санкції були запроваджені проти російського підприємтсва "Радиоавтоматика", яке спеціалізується на придбанні іноземних компонентів для оборонної промисловості РФ.

З того часу Promcomplektlogistic "активно допомагав підприємству "Радиоавтоматика" в уникненні санкцій США", зокрема шляхом продажу російській компанії електронних компонентів, таких як мікросхеми.

Держдепартамент США пояснює, що введення санкцій щодо Promcomplektlogistic стало "попередженням" для компаній по всьому світу: "Якщо ви ведете бізнес з юридичною або фізособою, яка перебуває під санкціями, майте на увазі, що ви також можете потрапити під санкції".

Як наслідок, всі активи Promcomplektlogistic у США будуть заморожені, а американським компаніям буде заборонено вести з нею бізнес.

Раніше стало відомо, що Міністерство торгівлі США внесло 36 компаній з дев'яти країн до списку структур, яким обмежено доступ до американських технологій і товарів через порушення законів США про міжнародні санкції.