UA / RU
Підтримати ZN.ua

США можуть оголосити нові санкції проти РФ уже цього тижня

Також світові лідери обговорили спільні зусилля щодо економічного тиску на Росію.

США продовжують обговорювати додаткові санкції проти Росії, які можуть бути оголошені вже цього тижня. Про це заявила прессекретарка Білого дому Джен Псакі, повідомляє Wall Street Journal.

Вона також прокоментувала результати закритої відеоконференції лідерів світових держав та організацій, яку ініціював президент США Джо Байден. Темою зустрічі стала ситуація в Україні в умовах нового наступу Росії.

«Лідери підтвердили свою прихильність продовжувати надавати безпекову, економічну та гуманітарну допомогу Україні тоді, коли вона цього потребує. Лідери засвідчили свою солідарність з українським народом і засудили страждання, спричинені неспровокованим і невиправданим вторгненням Росії», — сказала Псакі.

За її словами, на відеоконференції світові лідери також обговорили зобов’язання та спільні зусилля щодо запровадження жорстких економічних санкцій проти РФ. Вони домовилися, що продовжать координувати свої дії, зокрема через G7, ЄС і НАТО.

Також за підсумками відеоконференції Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що лідери країн-членів Альянсу та ЄС засуджують чергову агресію Росії вздовж лінії фронту на сході України.