UA / RU
Підтримати ZN.ua

США і ФРН схвалили перемир'я в Донбасі

На Заході вважають припинення вогню важливою умовою імплементації Мінських домовленостей.

Представники внешенполитических відомств США і ФРН привітали встановлення режиму припинення вогню в Донбасі.

"США вітають прихильність України та Росії до перемир'я до "дня знань", засвідчене ОБСЄ", – заявив офіційний представник Державного департаменту США Джон Кірбі на брифінгу в п'ятницю, 2 вересня.

У Держдепі назвали режим тиші і доступ спостерігачів ОБСЄ до всіх об'єктів ОРДЛО критично важливою умовою для подальшої реалізації Мінських домовленостей.

Аналогічну заяву в п'ятницю зробив спікер Міністерства закордонних справ ФРН Мартін Шефер, передає Deutsche Welle.

Представник німецького зовнішньополітичного відомства повідомив, що, за даними спостерігачів, сторони конфлікту, в цілому, дотримуються досягнутих домовленостей.

Шефер додав, що після досягнення сталого режиму припинення вогню можна буде приступити до реалізації інших пунктів Мінських домовленостей.

Читайте також: Бойовики дотримувалися режиму тиші в зоні АТО не більше 10 годин

Нагадаємо, 1 вересня Тристороння контактна група із врегулювання ситуації в Донбасі констатувала, що режим припинення вогню, що діє з першого вересня, дотримується всіма сторонами, а також прийшла до угоди про необхідність його зміцнення.

У той же час, вранці 2 вересня прес-центр штабу АТО повідомив, що бойовики за четвер, 1 вересня, 11 раз обстріляли позиції сил АТО, Збройні сили України не відкривали вогонь у відповідь.