UA / RU
Підтримати ZN.ua

США готові ще більше збільшувати військову допомогу Україні — військовий аташе

Штати продовжать постачати Україні оборонне озброєння та навчатимуть українських військових.

Сполучені Штати Америки продовжуватимуть допомагати Україні озброєнням. І за необхідності обсяги цієї допомоги можуть різко збільшитися. Про це заявив військовий аташе при посольстві США Брендон Преслі на зустрічі із командуванням Сухопутних військ ЗСУ, повідомляє пресслужба командування.

На зустрічі з командувачем Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським порушувалися питання ситуації навколо України та шляхи розвитку напрямів співпраці України та США.

"Представник США запевнив, що Сполучені Штати й надалі продовжуватимуть надавати необхідну підтримку як в оборонному озброєнні, так і в навчанні українських військових. У разі потреби обсяги допомоги будуть збільшені в рази", — сказано у повідомленні.

Читайте також: Восьма з великої зграї птахів уподобала Бориспіль

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США із союзниками мають намір збільшити допомогу Україні для самооборони.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна в останні тижні та місяці отримала від партнерів понад 1 тисячу тонн військового обладнання та оборонного озброєння.

Спікер Пентагону Джон Кірбі вперше заявив, що США готують пакет військової допомоги Україні, де буде не лише оборонна, а й наступальна зброя.