UA / RU
Підтримати ZN.ua

США готові до співпраці з новим урядом Італії для підтримки України – Блінкен

Держсекретар США заявив, що «Італія є життєво важливим союзником, сильною демократією та цінним партнером».

Сполучені Штати прагнуть співпрацювати з новим урядом Італії для досягнення спільних цілей, зокрема підтримки вільної та незалежної України. Про у своєму Twitter повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен.

«Після вчорашніх виборів в Італії ми прагнемо працювати з урядом Італії над нашими спільними цілями: підтримка вільної та незалежної України, дотримання прав людини та побудова сталого економічного майбутнього. Італія є життєво важливим союзником, сильною демократією та цінним партнером», – написав Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, на позачергових парламентських виборах в Італії перемогла коаліція ультраправої партії Джорджії Мелоні, та політсил «давніх друзів Путіна» Маттео Сальвіні та Сільвіо Берлусконі, яка і сформує новий уряд.

Читайте також: Маріо Драгі застерігає наступного лідера Італії від ізоляціонізму як від програшної стратегії

Те, що багатьом ще недавно здавалося неможливим, тепер стало неминучим. Хаотичне політичне життя Італії останніх місяців породило на світ перший у післявоєнній історії країни уряд із домінуванням праворадикальних сил. Також уперше в історії країни прем'єр-міністром Італії може стати жінка — 45-літня Джорджа Мелоні, лідерка партії «Брати Італії» (Fratelli d'Italia). Ця політична сила здобула найбільшу підтримку виборців на недільних виборах, випередивши найближчих конкурентів із лівого табору — Демократичну партію під керівництвом Енріко Летта. Детальніше про те, які це може мати наслідки для України, читайте в статті Олексія КоваляПеремога правих і «друзів Путіна» в Італії: чи збережеться підтримка України?