UA / RU
Підтримати ZN.ua

США хочуть побачити новий уряд України якомога швидше

У Держдепі США вірять у здатність нового уряду України провести необхідні реформи.

Верховна Рада має якнайшвидше сформувати новий уряд України, заявив представник Державного департаменту США Марк Тонер.

"Я б сказав, в більш широкому сенсі, ми вважаємо, що важливо, аби Рада якнайшвидше затвердила новий склад Кабінету міністрів, який буде прихильний реалізації необхідних реформ, зокрема тих, які рекомендує МВФ, а також Європейський Союз", - цитує Тонера прес-служба посольства США в Україні.

Тонер додав, що у США вірять у здатність уряду України провести необхідні реформи.

"Ми віримо, що він виконує і буде й надалі виконувати Мінські угоди, і це насправді спільна відповідальність президента України, прем'єр-міністра, а також всіх в уряді - відкласти в сторону свої розбіжності і зосередитися на реформах, яких потребують українц", - сказав він

У Держдепартаменті також подякували прем'єр-міністру "Арсенію Яценюку за його невтомні зусилля протягом насправді історичного часу, як ми всі знаємо, для України і українського народу".

10 квітня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк публічно заявив про намір подати у відставку. У цей же день президент Петро Порошенко повідомив, що він розраховує на створення коаліції і успішне голосування за кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем'єра.

Переговори про створення коаліції з фракцій БПП і "Народного фронту", а також нового уряду тривають.