UA / RU
Підтримати ZN.ua

США готують санкції проти Росії, не чекаючи Європи

США мають намір заморозити активи російських державних інститутів і приватних інвесторів, а також ввести обмеження на пересування осіб, відповідальних за прийняття рішень стосовно України.

Прийняття Сполученими Штатами Америки санкцій щодо Росії "має високу ймовірність". Про це заявила прес-секретар Державного департаменту США Джен Псакі, передає газета The Guardian.

"Якщо вони продовжать рух по тому ж шляху, що і зараз, ми також продовжимо вжиття заходів. В даний момент ми не тільки розглядаємо можливість введення санкцій, ми готуємо можливі варіанти прямо зараз", - зазначила Псакі.

"Зараз ми переконані в можливості прямування цим шляхом, ніж вчора", - додала вона.

Голова підкомітету сенату конгресу США з європейських справ Кріс Мерфі повідомив, що цей орган розглядає можливість введення санкцій проти російських банків, заморожування активів російських державних інститутів і приватних інвесторів, а також введення обмежень на пересування осіб, відповідальних за прийняття рішень стосовно України.

У теж час, він зазначив, що односторонні санкції США проти Росії будуть малоефективні в тому випадку, якщо вони не будуть підтримані відповідними заходами з боку Європи. !zn