UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спроби Росії легітимізувати окупацію через псевдовибори є доказом неминучої поразки – Кислиця

Україна ніколи не визнає результатів фейкових виборів.

Відчайдушні спроби РФ легалізувати свою незаконну окупацію шляхом організації псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України є доказом того, що Росія усвідомлює неминучість своєї поразки.

Про це заявив представник України в ООН Сергій Кислиця, відповідне відео опублікував «Голос Америки».

Читайте також: Названо прізвища зрадників, що беруть участь у псевдовиборах на окупованих Росією територіях

«Навряд чи можна якось кваліфікувати фейкові вибори до російських маріонеткових структур на тимчасово окупованих частинах України у Донецькій, Луганській. Херсонській та Запорізькій областях, а також у Автономній Республіці Крим, які відбудуться 8-10 вересня», - сказав Кислиця.

Він додав, що окупанти змушують цивільних, які залишилися на тимчасово окупованих територіях, читати підготовлений текст на камеру та брати участь у інсценованому «вільному волевиявленні».

Читайте також: Після підриву штабу «Єдіной Росії» у Новій Каховці закрили партійні осередки на псевдовиборах

«Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо ці незаконні дії та підкреслюємо, що результати будуть недійсними та не можуть мати юридичних наслідків згідно з міжнародним правом», - наголосив представник України в ООН.

Кисляця зазначив, що українські війська продовжують підривати контроль Росії над окупованими територіями й продовжуватимуть робити це допоки не буде звільнена вся суверенна територія України.

Читайте також: У тимчасово окупованих Пологах мінус штаб "Єдіной Росіі": деталі вибуху

Нагадаємо, очільник Мелітополя Іван Федоров зазначив, що понад 45% кандидатів на псевдовиборах на тимчасово окупованих територіях Запорізької області - це громадяни Росії.

Попри український наступ, у Кремлі готуються до «виборів» на окупованих територіях на півдні та сході України. Цілі російського керівництва не обмежуються лише прагненням сформувати вертикаль влади за російським лекалом, вони набагато ширші. Про мотиви Кремля написав Володимир Кравченко у статті на ZN.UA «Навіщо Путіну «вибори» на окупованих територіях України».