UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справу Савченко розглянуть троє суддів

Розгляд її справи призначено на 11:00 22 вересня.

Донецький міський суд Ростовської області задовольнив клопотання захисту української льотчиці та народного депутата Надії Савченко про розгляд справи колегією з трьох суддів. Про це повідомив її адвокат Марк Фейгін у Twitter.

"Звинувачення погодилося з клопотанням захисту про розгляд справи Савченко колегією з трьох суддів", - написав він.

Він додав, що розгляд справи призначено на 11:00 22 вересня.

Справа Савченко буде розглянута колегією з трьох суддів на 22 вересня на 11 годину #FreeSavchenko

- Mark Feygin (@mark_feygin) 15 вересня 2015

Фейгін також зазначив, що одним з клопотань про виклик свідків, захист має намір вимагати допиту в суді екс-лідера самопроголошеної "Луганської народної республіки" Валерія Болотова.

Одним з клопотань, про вызыве свідків, ми маємо намір вимагати допиту в суді Болотова Ст. Д., колишнього першого особи "ЛНР"

- Mark Feygin (@mark_feygin) 15 вересня 2015

Сьогодні, 15 вересня, поновилися слухання по справі Савченко. При цьому суд вирішив залишити її під вартою не уточнивши термін. За словами адвоката, остаточний вирок Савченко можуть винести в наступному місяці.

Савченко була викрадена у зоні бойових дій в Луганській області на початку липня 2014 року і вивезена на територію РФ, де вона звинувачується у вбивстві двох російських журналістів у Донбасі, незважаючи на негативну реакцію міжнародної громадськості, де відзначають політичне підґрунтя справи.