UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа піде в суд: Зеленський отримав два протоколи від НАЗК

Згідно із законодавством, Зеленський повинен був подати до реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новиков склав і вручив президенту України Володимиру Зеленському два протоколи у зв'язку з адміністративними порушеннями.

Як повідомляє пресслужба НАЗК, відповідні матеріали передадуть до суду.

Так, у 2019 році сім'я президента отримала грошові кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на загальну суму 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн. Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів.

Згідно із законодавством, Зеленський повинен був подати до реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Відзначимо, що Зеленський сам заявив, що порушив закон і повідомив про це НАЗК. Вчасно не задекларував покупку облігацій упродовж 10 днів з часу покупки і продажу ОВДП, але не зробив цього. Президент додав, що готовий нести відповідальність за порушення відповідно до чинного законодавства.

Читайте також: Зеленський вивів Україну з Угоди по фінрозвідці СНД

Як повідомлялося, за минулий рік родина президента Володимира Зеленського заробила 28 602 468 грн . На цю суму вони заплатили 3 600 000 гривень податку. Володимир Зеленський витратив у 2019 році 11 мільйонів 500 тисяч гривень як внесок до виборчого фонду кандидата в президенти України.