UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спікер ВРУ допускає кадрові перестановки в Кабміні

Разумков не бачить в парламенті необхідної кількості голосів для відставки Шмигаля

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що питання відставки прем'єр-міністра Дениса Шмигаля найближчим часом не стоїть на порядку денному. Про це він сказав в інтерв'ю «РБК - Україна ».

«Критичної маси, яка сьогодні в парламенті могла ініціювати цей процес, я поки не бачу», - зазначив він.

Водночас спікер ВРУ не виключає можливих перестановок в Кабміні.

«Теоретично це можливо. Наскільки я пам'ятаю, поки подання від прем'єр-міністра не було. Кожен конкретний випадок розглядається в стінах парламенту. Когось ми голосуємо. Наприклад, Лапутіна - була кандидатка, стала міністерка. Вітренко - ну ви по ньому ситуацію два рази знаєте », - резюмував він.

Відповідаючи на питання журналіста видання про можливість третього разу розгляду питання щодо призначення Вітренка міністром енергетики, голова ВРУ сказав, що «поки коаліція, наскільки мені відомо, прем'єр-міністру таку пропозицію не вносила. А якщо коаліція не вносить, то і прем'єр поки не вносить, а далі подивимося ».

Читайте також: Разумков пропонує внести зміни в закон про санкції

Раніше Разумков повідомив, що в парламенті є фракції, які давно виступають за зміну глави Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова, однак поки питання його відставки розглядатися не буде.

Під час брифінгу 9 березня глава МОЗ заявив, що процес вакцинації від коронавірусу в країні відбувається не за планом. На кінець минулого тижня планувалося прищеплювати 10 тисяч осіб щодня, проте поки вийшли на показник в три тисячі щеплених.