UA / RU
Підтримати ZN.ua

Упійманому на хабарі Трубіцину погодили підозру, депутат в ізоляторі

Депутата Київради та керівництво столичних КП підозрюють в організації схеми «МАФи френдлі».

Затриманому напередодні депутату Київської міської ради Владиславу Трубіцину («Слуга народу») і п'ятьом іншим фігурантам справи погодили підозри в отриманні неправомірної вигоди, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

П'ятеро фігурантів справи вже отримали повідомлення про підозру, Трубіцин – отримає сьогодні.

«Інкримінується отримання неправомірної вигоди. (…) Шестеро осіб, серед них – депутат Київради, голова постійної комісії з питань благоустрою, а також керівники комунальних підприємств, діяльність яких пов'язана з розміщенням МАФів», - зазначив він, виступаючи на брифінгу 10 лютого.

В. о. керівника САП Максим Грищук уточнив: затриманий депутат перебуває в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ).

«Чинного депутата міськради було затримано вчора, близько 17:00 години, нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання; зараз їдуть до нього проводити слідчі дії, вручати повідомлення про підозру», – додав Грищук.

У Київраді Владислав Трубіцин очолює постійну комісію з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою.

До походу в політику він займався оформленням дозволів на МАФи, літні майданчики ресторанів та об'єкти нерухомості у Києві. У Київраді став ключовою людиною на цьому напрямку.

Читайте також: Керівництво "Слуги народу" зреагувало на скандал із отриманням хабаря їх однопартійцем

За версією слідства, шестеро фігурантів організували схему отримання хабарів за перемоги на тендерах на право встановлення кіосків-«купав» та їхнє подальше «безпроблемне» використання. Ішлося про сім локацій у Дарницькому, Дніпровському та Шевченківському районах Києва. Свої «послуги» учасники схеми оцінили у 1,39 млн грн.

Учасників схеми «накрили» під час передачі частини хабара у розмірі 1,26 млн гривень. До неї входили: директор комунального підприємства (за даними ЗМІ, це КП «Міський магазин»); два заступники директора КП; помічник депутата (ЗМІ стверджують, що це Олександр Коч); особа, наближена до депутата.

Голова політичної партії «Слуга народу» Олена Шуляк ініціювала термінове позачергове засідання Київської міської організації політсили «для розгляду інциденту та ухвалення відповідних рішень щодо Владислава Трубіцина».