UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соціологи розповіли про рівень довіри українців до Зеленського та інших політиків

Якщо говорити про президента, то більшість українців йому не довіряють.

Президенту Володимиру Зеленському довіряє 41% українців, йдеться у результатах опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг”. Не довіряють голові держави 56% опитаних.

Міському голові Києва Віталію Кличку висловили довіру 30% громадян, не довіряють йому - 58% українців. Колишньому прем’єр-міністру Володимиру Гройсману довіряють 29% респондентів, а не довіряють 61%.

Про те, що довіряють голові Верховної Ради Дмитру Разумкову, зазначили 27% громадян. Не довіряють спікеру парламента 30% опитаних, ще 27% не знають, хто це.

Лідерці “Батьківщини” Юлії Тимошенко довіряють 25% респондентів, не довіряють 73%. Співголові партії “Опозиційна платформа - За життя” Юрію Бойко довіряють 24% українців, не довіряють - 55%. Ще 17% громадян не знають, хто такий Бойко.

П’ятому президенту Петру Порошенку висловлюють довіру 23% опитаних, а не довіряють 74%. Проросійському політику та співголові ОПЗЖ Віктору Медведчуку довіряють 19% респондентів, не довіряють - 66%. Ще 12% не знають Медведчука.

Чинному прем’єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 16% громадян, чверть не знають його і більше половини – йому не довіряють.

Читайте також: Більшість українців не задоволені діяльністю президента Зеленського – опитування

Дослідження проводили у період з 16 по 20 грудня 2020 року серед населення України віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Всього опитали 2000 респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.