UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соціологи розповіли, хто переміг би на найближчих виборах міського голови Києва

Розрив між першим та другим кандидатом складає понад 30% голосів.

Якби вибори міського голови Києва відбувалися найближчим часом, то найбільшу підтримку виборців отримав би чинний мер Віталій Кличко, за якого готові проголосувати 41% киян, йдеться в результатах опитування, проведеного Центр Разумкова. На другому місці б опинився Андрій Пальчевський із 9% голосів.

Олександр Попов отримав би 8% голосів на виборах міського голови. Також за даними опитування, Ірину Верещук готові підтримати 6% опитаних, Сергія Притулу - 5,5%, Ігоря Смешка - 5%, Олександра Омельченка - 4%.

При цьому, Михайло Добкін та Олексій Гончаренко отримали б по 3% голосів, Андрій Іллєнко - 2,5%, Микола Томенко та Борислав Береза - по 2% голосів. За Олександра Дубінського готові проголосувати 1,5% респондентів, за Віталія Нестора - 1%, за Андрія Білецького - 1%, за Юрій Левченко - 1% киян.

Водночас, якби найближчим часом відбувалися вибори до Київської міської ради, то найбільшу підтримку отримала б партія “УДАР Віталія Кличка”, за яку готові проголосувати 20% опитаних. За партію “Слуга народу” готові віддати голоси 15% опитаних, за ОПЗЖ - 11,5%, за “Європейську солідарність” - 11% киян.

При цьому за партію “Перемога Пальчевського” проголосували б 7% респондентів,  за ВО “Батьківщина” та  партію “Сила і честь” по 5,5%.

Партія “Голос” отримала б 4% голосів, “Партія Шарія” - 3,5%, ВО “Свобода” 3% та партія “Єдність” - по 3%. За громадський рух “Рідна країна” готові проголосувати 2% респондентів, за партію “Свої” - 1,5%, за партію “Національний корпус” - 1%. Вказано, що за кожну з інших політичних сил, що були представлені в опитувальнику готові проголосувати менше 1% респондентів.

Читайте також: Борислав Береза вирішив балотуватися в мери Києва

Дослідження провели у період з 24 липня по 2 серпня 2020 року у Києві методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Всього опитали 2019 респондентів віком від 18 років за вибіркою, що репрезентує доросле населення Києва за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.