UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні Сенат продовжив розгляд законопроєкту про допомогу Україні, але вже без питання кордону — Маркарова

Аби Сенат дав "зелене світло" українському питанню, під час обговорення потрібно отримати 60 голосів "за". 

Посол України у США Оксана Маркарова розповіла, що у Сенаті вирішили сьогодні, 8 лютого, повторно переглянути законопроєкт про виділення фінансування на допомогу нашій державі, а також Ізраїлю та Тайваню. У дописі на своїй сторінці в Facebook вона наголосила, що цього разу розглядатимуть питання окремо, вже без міграційної реформи та безпеки кордону. 

Учора Україні не вистачило лише кількох голосів американських законодавців — 49 "за" та 50 "проти". Та ще до цього голосування комітет з асигнування опублікував текст документа "на заміну", який і розглянуть сьогодні.

"Сенат підтримав процедурне рішення за перегляд рішення по голосуванню (58 "за" та 41 "проти"), яке потрібне для винесення на голосування питання щодо припинення дебатів і розгляду по суті "чистого" законопроєкту про міжнародну допомогу США без міграційної реформи, — пише Маркарова. — Для цього потрібно буде 60 голосів".

Читайте також: Росіяни більше б’ють по Україні, бо знають про затримку допомоги від США − Кірбі

Нагадаємо, президент США Джо Байден різко розкритикував республіканців у Конгресі після того, як Сенат 7 листопада заблокував двопартійну угоду щодо кордону та, як наслідок, пакет зовнішньої допомоги Україні. Він наголосив, що ніколи не думав, що побачить щось подібне.