UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні Кулеба відправиться у Гаагу

Зокрема він обговорюватиме покарання для російських воєнних злочинців.

Сьогодні 2 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відвідає з Гаагу у Нідерландах, де візьме участь у конференції «Відновлення справедливості для України» та проведе низку двосторонніх зустрічей щодо створення спецтрибуналу для російських окупантів.

Зокрема він має намір обговорити українську «Формулу миру», а також результати документування та розслідування злочинів, які вчинили російські військовослужбовці в Україні, повідомили на сайті уряду.

Читайте також: Кулеба пояснив, чому Росію не запросили на перший Глобальний саміт миру

«Особливу увагу зосередять на майбутніх кроках на шляху до створення Спеціального трибуналу щодо злочину російської агресії проти України», ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім організаторів конференції ‒ України, Нідерландів та Європейської комісії — участь в заході візьмуть Прокурор Міжнародного кримінального суду, Генеральний секретар Ради Європи, Президент Євроюсту, представники Міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України (RD4U), Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA) та інші. За результатами конференції сторони приймуть політичну декларацію.

Також Кулеба проведе робочу зустріч із очільницею МЗС Нідерландів Ханке Бряунс Слот.

Читайте також: ГУР: Гаага для Путіна неминуча. У цьому випадку навіть краще, щоб він був живий

Нагадаємо, Дмитро Кулеба зустрівся главою МЗС Індії Субраманьямом Джайшанкаром у Нью-Делі, де обговорили «Формулу миру» та кроки на шляху її реалізації.