UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні комісія з обрання директора НАБУ має зібратись на установче засідання

Процес можна було запустити ще взимку, але тоді влада не хотіла допускати до конкурсної комісії одного з міжнародних експертів.

Сьогодні, 22 серпня, має відбутися установче засідання комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро, повідомили в «Центрі протидії корупції». Початок запланований на 15:00. Саме засідання відбудеться в онлайн-форматі.

У ЦПК нагадали, що до комісії увійшли: 

Спочатку комісії необхідно визнатися з процедурними деталями та порядком конкурсу.

«Процес обрання можна було запустити ще взимку, але українська влада вперто не хотіла прибирати незаконну вимогу щодо неможливості участі в комісії Драґо Коса. Нещодавно цю перепону нарешті прибрали, тому тепер комісія нарешті може зібратись і розпочати роботу. Сподіваємось, тут не буде своєї Катерини Коваль. Сподіваємось, що обрання не затягнеться на 2 роки, як було з конкурсом САП. Хоча, ми готові до всього», – додали в ЦПК.

Читайте також: У Зеленського готують зірвати конкурс на директора НАБУ та ліквідувати незалежність бюро

Раніше голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін вже попереджав, що офіс президента готує схему знесення конкурсу на директора НАБУ. Серед імовірних схем називалася й спроба затягнути формування конкурсної комісії, щоб згодом підважити увесь процес через Окружний адміністративний суд Києва. 

Докладніше про те, як команда президента Володимира Зеленського спробує затягнути або нейтралізувати конкурс з обрання нового директора НАБУ, та що буде із конкурсом у САП, і чи справді Зеленський прагне реалізувати судову реформу читайте в матеріалі Віталія Шабуніна «Прогноз-2022: яких подій чекати на антикорупційному фронті» у ZN.UA.