UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні відбудеться перше засідання нової Ради

Під куполом Верховної Ради в четвер відбудеться урочисте засідання з нагоди прийняття присяги та відкриття першої сесії.

Депутати зачитають присягу одночасно

Народні депутати восьмого скликання зберуться 27 листопада на урочисте засідання Верховної Ради о 10.00. Засідання відкриє чинний спікер Олександр Турчинов.

Напередодні була оприлюднена ймовірна схема "розсадження депутатів.

Депутатську присягу парламентарії будуть зачитувати одночасно зі свого місця. Після прийняття та підписання депутатами присяги вони повинні будуть визначитися з головою парламенту.

До складу восьмого восьмого скликання Ради увійдуть 423 народні депутати.

У перший день роботи сесії нового парламенту будуть сформовані комітети. Віце-прем'єр Володимир Гройсман заявляв, що питання формування уряду і комітетів будуть розглядатися, коли всі депутати приймуть присягу і визначаться щодо пропозицій коаліційної угоди та формування коаліційного уряду.

У п'ятницю, 21 листопада, учасники п'яти політичних партій, які за підсумками позачергових виборів пройшли до Верховної Ради ("Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", "Самопоміч", "Радикальна партія" і "Батьківщина") на прес-конференції в Києві підписали коаліційну угоду.

Читайте також: У Порошенка заявили, що майбутня коаліція зніме депутатську недоторканність

Робочий текст коаліційної угоди був оприлюднений ще 15 листопада. При парафуванні остаточного тексту угоди 20 листопада політсили, серед інших домовленостей, досягли консенсусу щодо відмови від позаблокового статусу України.