UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні новий голова ОБСЄ прибуде до України з робочим візитом

У поточному році в ОБСЄ головує Італія .

Міністр закордонних справ Італії, діючий голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Анджеліно Альфано 30 та 31 січня перебуватиме в Україні з робочим візитом, повідомляє урядовий портал.

"Програмою візиту передбачено переговори міністрів закордонних справ України та Італії Павла Клімкіна та Анджеліно Альфано, а також участь двох міністрів у спільному українсько-італійському бізнес-форумі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за підсумками переговорів відбудеться спільна прес-конференція очільників зовнішньополітичних відомств України та Італії.

Нагадаємо, у січні Італія розпочала головування в ОБСЄ. Воно триватиме впродовж 2018 року. Коментуючи головування Риму в організації, посол Італії в Україні Давіде Ла Сесілія наголосив на тому, що "повна політична підтримка буде надана зусиллям, спрямованим на пошук шляхів вирішення кризи в Україні, на засаді Мінських угод та в Нормандському форматі".

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ працює в зоні бойових дій в Донбасі з 2014 року. Нещодавно в організації повідомили про те, що в 2017 році в Донбасі загинули 85 цивільних. Крім того, за весь минулий рік спостерігачі зафіксували близько 400 тисяч випадків порушення режиму припинення вогню.