UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні комітет Верховної Ради вирішить долю Бакуліна

Депутати повинні визначитися зі згодою на зняття недоторканності з депутата.

Комітет Верховної Ради з питань регламенту вдень у понеділок розгляне подання генерального прокурора Юрія Луценка про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Євгенія Бакуліна.

Як зазначив під час засідання погоджувальної ради парламенту голова ВР Андрій Парубій, сьогодні, 12 березня, спливає термін, коли комітет Верховної Ради з питань регламенту повинен визначитися з поданням генпрокурора на зняття недоторканності з народного депутата Бакуліна Євгена Миколайовича. За його словами засідання комітету призначено на 14:00 понеділка.

Відповідно до порядку денного Регламентного комітету, оприлюдненій на сайті парламенту, депутати розглянуть надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Бакуліна, наданні згоди на його затримання та згоду на його арешт.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу народному депутату з фракції "Опозиційний блок" Євгену Бакуліну.

У липні 2017 року Луценко повідомив, що Є. Бакулін може стати наступним народним депутатом, щодо якого генеральний прокурор буде просити зняття недоторканності у справі про так звані "вишки Бойка" (справа про закупівлі за завищеною ціною вишок для видобутку нафти і газу на Чорноморському шельфі, до якої нібито причетний співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко).

Є. Бакулін у 2007 році, а також з 2010 по 2014 роки займав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".

Більше про заплутаній історії "вишок Бойка" читайте в матеріалі Олексія Шалайского "12 друзів "вишки Бойка" у "Дзеркало тижня. Україна".