UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соціологи розповіли, кому українці довіряють найбільше

Рівень довіри до більшості ключових українських політиків має негативний баланс.

Рейтинг президента Володимира Зеленського наприкінці січня дещо знизився, однак він залишається лідером за довірою серед українців, свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Так, президенту довіряють 59% опитаних українців (62% у грудні), не довіряють – 32% (25% у грудні).

Рівень довіри до інших ключових політиків має негативний баланс. Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 26% опитаних і не довіряють 44% (36% задоволених і стільки ж незадоволених у грудні), прем'єр-міністру Олексію Гончаруку – 20% та 53% відповідно (35% задоволених і стільки ж незадоволених у грудні).

Діяльність співголови "Опозиційної платформи-За життя" Юрія Бойка підтримують 25% опитаних, не підтримують – 56%. Лідеру "Голосу" Святославу Вакарчуку довіряють 22% українців, не довіряють 62%. Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко користується підтримкою 20% опитаних та не користується – 73%. Голові "Європейської солідарності" Петру Порошенку довіряють 15% опитаних, не довіряють – 78%.

Соціологічна група "Рейтинг"

Рейтинг політичних сил очолює партія "Слуга народу": 42,2% серед тих, хто визначився та має намір голосувати. Підтримати "ОПЗЖ" готові 13,5% опитаних, "Європейську солідарність" – 9,5%, "Батьківщину" – 8,1%. Підтримка інших партій – нижче 4%. Ще 16% опитаних українців поки не визначилися зі своїми політичними симпатіями.

Соціологічна група "Рейтинг"

Соціологічна група "Рейтинг"

Соціологічна група "Рейтинг"

Соціологічна група "Рейтинг"

Дослідження виконане у період з 22 по 26 січня 2020 року, методом особистого формалізованого інтерв'ю "face to face". Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Загальна кількість респондентів – 2500 осіб, старших за 18 років. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.