UA / RU
Підтримати ZN.ua

Соболєв припустив публікацію ГПУ компромату на нього

Депутат вважає, що його можуть звинуватити в наявність зв'язків з російськими спецслужбами.

Звільнений з посади голови парламентського комітету з протидії та запобігання корупції народний депутат від "Самопомочи" Єгор Соболєв вважає, що Генпрокуратура має намір продовжити кампанію по його дискредитації.

Pокрема, за словами політика, його можуть звинуватити у зв'язках з російськими спецслужбами на підставі сфальсифікованих доказів.

"Вже є відомості, що клептократи планують мене звинуватити у зв'язках з Росією. Юрій Луценко покаже на прес-конференції щось на зразок виписаного Путіним на моє ім'я паспорта або посвідчення агента ФСБ", - написав Соболєв на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю, 8 грудня.

У середу, 6 грудня, БПП і "Народний фронт" ініціювали відставку Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету. Соболєв пов'язав це рішення з війною проти НАБУ.

Наступного дня Верховна Рада відкликала Соболєва з посади голови Антикорупційного комітету. Голоси за відставку дали фракції "Блок Петра Порошенко" (108), "Народний фронт" (65), "Опозиційний блок" (43), група "Відродження" (17), Радикальна партія (15), група "Воля народу" (13).

Звільнення Соболєва з посади жорстко розкритикували в ЄС.