UA / RU
Підтримати ZN.ua

Служба у ЗСУ — це не лише перебування на лінії зіткнення: Совсун підтримала ідею мобілізації жінок

Аргументувала вона це нормою Конституції. 

Народна депутатка від партії "Голос" Інна Совсун наголосила, що попри те, що мобілізація жінок до лав ЗСУ відбувається за власним бажанням, у Конституції вказано, що у захисті держави участь повинні брати усі громадяни країни. Тож під час інтерв'ю блогерці Еммі Антонюк вона зауважила, що підтримує ідею мобілізації жінок. 

"Популярна відповідь, що жінок не можна мобілізовувати, і президент сказав, що не підпише закон. Та у нас у Конституції написано, що всі громадяни України повинні брати участь у захисті державності. Не написано, що тільки чоловіки чи тільки жінки, — звернула увагу Совсун. - Для чоловіків прописана обов'язкова служба, але обов'язок захищати державу у нас записаний для всіх". 

На думку Совсун, це допоможе гарантувати справедливість. Такий варіант може знадобитися, якщо це стане критично необхідним для оборони країни, до того ж просто зараз багато жінок вже служать у лавах ЗСУ. 

Депутатка також наголосила, що служба в армії — це не лише перебування на лінії зіткнення. Жінки, на її думку, могли б обіймати посади у тилу.

Читайте також: Загальна мобілізація: чи можуть призвати батька дитини з інвалідністю

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що не підпише законопроєкт про мобілізацію жінок.