UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Слуги народу" назвали екссекретаря міськради Кривого Рогу, який відмовився очолити місто, зрадником

Останній не проконсультувався з партією щодо свого рішення. 

Секретар міськради Кривого Рогу Олександр Котляр, який після вбивства мера Костянтина Павлова повинен був стати ще й в.о. голови міста, звільнився з посади. Тепер цю посаду обіймає Юрій Вілкул. Міський осередок "Слуг народу" назвав рішення Котляра зрадою, а самого політика - "некомпетентним гравцем". Заяву опублікувала пресслужба СН. 

"Сьогоднішня заява Олександра Котляра про складання повноважень секретаря міської ради є зрадою. Це рішення не було обговорено ані з депутатською фракцією політичної партії "Слуга Народу" у Криворізькій міській раді, ані з Криворізькою міською організацією партії. Котляр жодним чином не обґрунтував свою позицію, зрадивши принципи нашої політичної сили та президента Володимира Зеленського", - йдеться в заяві "слуг". 

Політсила звинуватила Котляра в тому, що він не здатний взяти на себе  відповідальність перед Кривим Рогом та його мешканцями. 

"Він показав себе не лише як неспроможний політик, а й як зовсім некомандний гравець", - йдеться в повідомленні. 

Під час засідання міськради "Слуги народу" покинули сесійну залу у повному складі. 

Читайте також: Позачергові вибори мера Кривого Рогу, найбільш імовірно, відбудуться у березні 2022 року — Кравчук

Нагадаємо, мера Кривого Рогу Костянтина Павлова виявили застреленим на веранді його будинку в селі Вільне. Поруч із тілом лежав карабін.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство». Згодом у МВС озвучили три версії загибелі чоловіка: вбивство, самогубство, або необережне поводження зі зброєю.

За даними судмедекспертизи, Павлов загинув 15 серпня між 06:00 і 07:00 ранку. На тілі мера знайшли одне вогнепальне поранення.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв «взяти справу під особистий контроль» і викликав керівників правоохоронних органів зі звітом про перші результати розслідування.

Костянтина Павлова обрали міським головою восени 2020 року. Він балотувався від проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя». На момент виборів Павлов був радником мера Кривого Рогу Юрія Вілкула. У 2000-х — 2010-х обирався до Верховної Ради і Дніпропетровської обласної ради від «Партії регіонів», очолював криворізьку організацію цієї партії.