UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Слуга народу" визначилася зі своїми кандидатами на місцевих виборах: список

Сьогодні відбувся з'їзд партії.

Партія "Слуга народу" вибрала своїх кандидатів на місцевих виборах, передає " The Бабель ". Прізвища всіх кандидатів назвали під час з'їзду політичної сили.

У Вінниці у виборах братиме участь Сергій Борзов. Він обіймає посаду голови Вінницької ОДА. Раніше Борзов керував Державним управлінням справами. Його дружина Ірина Борзова є народною депутаткою від «Слуги народу». Батько Ірини - Наум Барула, продюсер «Ліги сміху» і власних кількох фірм, партнерами яких є студія «Квартал 95».

У Дніпрі кандидатом в мери від "Слуги народу" став Сергій Риженко - головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова. Також він є депутатом обласної ради від «Блоку Петра Порошенка». Через те, що він візьме участь у виборах партія Порошенка виключила його зі своєї фракції в Дніпропетровській облраді.

В Житомирі за посаду міського голови буде боротися Віктор Євдокимов, який є ректором університету «Житомирська політехніка». Він також очолює обласне відділення партії «Наш край».

У Запоріжжі брати участь у виборах буде Віталій Тишечко. На даний момент він є депутатом Запорізької міської ради.

В Івано-Франківську буде балотуватися Олександр Богачов - директор будівельної компанії «Мельник».

У Києві за посаду міського голови буде боротися Ірина Верещук, яка зараз є народною депутаткою від "Слуги народу". Перед цим вона очолювала невелике містечко Рава-Руська на Львівщині.

У Кропивницькому від "Слуги народу" буде балотуватися Ольга Ковальова-Алокілі. Вона працювала в банках, в тому числі займала керівні посади. Крім того, якийсь час вона була радником голови Кіровоградської обласної держадміністрації Андрія Баллонова, якого спіймали на хабарі.

За посаду міського голови Луцька буде боротися голова міської організації «Слуги народу» Роман Бондарук. Раніше він був депутатом Волинської обласної ради та членом міського виконавчого комітету.

У Львові брати участь у виборах буде Тарас Кльофа, який був депутатом Львівської міської ради від партії «Самопоміч». Він носить звання полковника Збройних сил України.

У Миколаєві буде балотуватися Тетяна Домбровська - місцева громадська активістка і глава ГО «Майбутнє Миколаєва».

В Одесі за посаду міського голови буде боротися колишній гуморист Олег Філімонов. Свого часу він вів телепередачі «Джентльмен-шоу», «Камера сміху», «Філімонов і компанія». Також у нього є звання заслуженого і народного артиста України.

У Полтаві у виборах братиме участь Сергій Іващенко - місцевий бізнесмен і власник спортивного клубу «Полтава». У минулому році він балотувався до Верховної Ради від Аграрної партії.

У Рівному кандидатом в мери вибрали Віталія Коваля. Зараз він обіймає посаду голови Рівненської обласної держадміністрації.

У Сумах боротися за посаду міського голови буде Тетяна Рябуха - депутатка Верховної Ради від «Слуги народу». До того, як стала народною депутаткою вона працювала вчителькою.

У Тернополі брати участь у виборах  буде також гуморист Віктор Гевко - актор «Ліги сміху» і «Країни У». Його брат Володимир Гевко є народним депутатом від «Слуги народу» і главою місцевого осередку партії.

В Ужгороді кандидатом вибрали Віктора Щадея, який на даний момент є депутатом Ужгородської міськради від фракції «Батьківщина».

У Харкові брати участь в місцевих виборах буде Олексій Кучер. Спочатку він став народним депутатом у Раді від «Слуги народу», а потім обійняв посаду голови Харківської обласної держадміністрації.

У Херсоні на вибори від "Слуги народу" піде Юрій Кирилов, який на сьогоднішній день є ректором Херсонського державного аграрного університету. Раніше він був депутатом міської ради від «Європейської солідарності».

У Хмельницькому боротися за посаду глави городи буде Інна Ящук. Вона є депутатом Хмельницької обласної ради від партії «Самопоміч», а також деканом факультету початкової освіти та філології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

У Черкасах кандидатом в мери вибрали Віталія Ільченко - місцевого підприємця і директор сільськогосподарської компанії «Укравіт Агро».

У Чернівцях брати участь у виборах буде Віталій Другановський - керівник місцевим осередком партії «Слуга народу». Також він працює ресторатором.

У Чернігові за посаду міського голови буде боротися Юрій Тарасовець. Він також є місцевим підприємцем і був головою місцевого відділення партії Віталія Кличка «УДАР».

Читайте також: Ляшко назвав умову скасування місцевих виборів за адаптивного карантину

8 серпня ЦВК призначила на 25 жовтня вибори депутатів міських, сільських і селищних голів та рад на підставі відповідних звернень Кабінету міністрів і Міністерства розвитку громад і територій. Черех тиждень ЦВК призначила вибори до районних рад у новостоворених районах.

Раніше повідомлялося, що вибори до районних рад в областях можуть не відбутися: ЦВК не змогла призначити їх через правову невизначеність, що виникла після внесення Верховною Радою змін до законодавства про вибори і адміністративно-територіальний устрій. У ЦВК не було навіть переліку районних рад, вибори до яких необхідно провести.

Детальніше про перерозподіл повноважень на місцевому рівні читайте в статті Юрія Ганущака «Чому не потрібні районні ради? Відповіді для уповноважених» у ZN.UA.