UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Слуга народу» Роман Соха публічно заявив про вихід із фракції

Виступаючи у Верховній Раді Соха заявив, що СН не виконує обіцянки, які дала йдучи на вибори.

Народний депутат-мажоритарник зі «Слуги народу» Роман Соха, який входить до депутатського об'єднання Дмитра Разумкова «Розумна політика», заявив про вихід із фракції монобільшості. Про це він повідомив під час виступу у сесійній залі. 

«Я з першого дня підтримував Володимира Зеленського та долучився до формування ЗЕкоманди в Запоріжжі, адже Володимир Олександрович декларував те, чого ми чекали всі роки незалежності – кінець кланово-олігархічної системи, викорінення кумівства та політичної корупції, завершення епохи бідності та соціальної несправедливості. Пане президенте, ви обіцяли, що в наших рядах будуть нові обличчя – люди, які ніколи не були в політиці, які не є дотичними до схем і не грабували країну. Ви обіцяли нову генерацію державників… Сьогодні ж я бачу призначення пана Шурми заступником голови Офісу президента», – зазначив Соха.

Депутат заявив, що Ростислав Шурма – це колишній функціонер проросійського «Опозиційного блоку». Соха також звинуватив новопризначеного заступника голови ОПУ в тому, що він намагався зірвати вибори в Запоріжжі, використовуючи «брудні» технології.

«Шурма – це частина старої корумпованої системи і він бився за збереження цієї системи ціною порушення закону. В нас війна, а куратором економіки в Офісі президента ставлять людину, яка має такий бекґраунд та репутацію, і яка точно не була прихильником європейського шляху України в минулому. Це не те, що ми обіцяли людям», – додав Соха з трибуни.

За словами депутата, він неодноразово звертався до керівництва партії та фракції, «доносив до відома думку людей, які втомилися від цих скандалі і втрачають надію на зміни, але нас не чують».

«Для мене особисто Шурма – це остання крапля. Мені дуже соромно за це призначення, а також за призначення міліціянта Янукович – Олега Татарова, лобіста «харківських угод» – Руслана Демченка. Цих людей не має бути на державних посадах. Я не хочу і не можу бути дотичним до людей, які не відповідають тим принципам, що ми декларували йдучи на вибори. Я хочу бути чесним перед самим собою і перед виборцями, яким я маю без сорому дивитися в очі. Саме тому я прийняв важке, але справедливе рішення – я виходжу з фракції «Слуга народу», – додав Соха.

Читайте також: В «Слузі народу» не можуть знайти заяву Разумкова на вступ до партії

Раніше «слуги народу» самі виключили зі своєї фракції народного депутата Артема Дмитрука, який також входить до складу об’єднання «Розумна політика». При цьому з 25 членів об'єднання понад 20 – «слуги народу».

У жовтні з фракції «Слуга народу» виключили Людмилу Буймістер, адже вона відмовилася голосувати за закон про олігархів та відставку спікера Дмитра Разумкова.