UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Слуга" Лерос оприлюднив компромат на брата Єрмака, голова ОПУ відреагував

На відео чоловік, схожий на Дениса Єрмака, домовляється про торгівлю держпосадами.

Народний депутат Гео Лерос ("Слуга народу") оприлюднив на своїй сторінці в Facebook відео, на якому чоловік, схожий на брата голови Офісу президента Андрія Єрмака, домовляється про призначення невказаних осіб на державні посади в обмін на "винагороду".

"Відеодокази як Єрмак через свого брата торгує державними посадами, впроваджує свою програму в правоохоронні структури й оборонку (привіт з рф), ну і звичайно заробіток на державі", - підписав відео Лерос.

Дати на записах свідчать, що вони зроблені в період із серпня по вересень 2019 року. У розмовах фігурують посади в "Укрзалізниці", в Міністерстві інфраструктури, на Київській митниці тощо.

Так, на одному відео людина, схожа на брата голови ОПУ Дениса "проводить співбесіду" з кандидатом у заступники міністра інфраструктури, який бажає бути "куратором "УЗ"".

На іншому – обіцяє "перекинути" на потрібних людей дівчину, яка бажає очолити Національний комплекс "Експоцентр України" або "ТРК "Україна"" (імовірно, йдеться про Палац мистецтв "Україна", а не однойменний телеканал).

Також на відео обговорюються розцінки такого працевлаштування: "Денису про це говорити не треба, він бере 4, з п'яти. По 500 доларів розкинемо ... Це твої друзі. Друзі. Давай хоча б по штуці".

У своєму дописі Лерос також натякнув на можливу публікацію іншого компромату і закликав Андрія Єрмака піти у відставку.

Сам очільник Офісу Володимира Зеленського прокоментував публікацію відео у своєму Facebook. У дописі Єрмак визнав, що на відео – його брат Денис. І заявив, що звернеться в Службу безпеки та Державне бюро розслідувань.

"Сьогодні мною будуть подані заяви в СБУ та ДБР щодо поширеного відео з моїм братом Денисом Єрмаком. Я хочу, щоб було проведено всебічне розслідування обставин ведення цих записів, їх достовірності, всіх фактів, а також того, хто і за чиїм замовленням знімав, як ці записи опинилися у Гео Лероса", - написав він.

Єрмак звинуватив Лероса в "переході червоних ліній", моральній деградації і переслідуванні власних інтересів.

"Гео Лерос, і ти сам, і я, і люди, які розуміють ситуацію, знають навіщо і в чиїх інтересах ти все це робиш і пишеш. Я прямо говорив тобі під час наших останніх зустрічей... Дуже шкода, що такий, як ти, опинився в партії "Слуга народу" серед багатьох достойних людей, які теж, сподіваюся, дадуть оцінку своїм діям", - додав Єрмак.

Голова Офісу Зеленського порадив депутату "підготуватися, тому що доведеться відповідати публічно за кожне слово".

За словами Андрія Єрмака, його брат з 2014 року брав участь у російсько-українській війні як доброволець, і користується повагою ветеранів і добровольців.

Нагадаємо, 11 лютого Володимир Зеленський своїми указами звільнив голову свого Офісу Андрія Богдана і призначив на його місце Андрія Єрмака.

За цей час Єрмак встиг зустрітися з кремлівським куратором бойовиків ОРДЛО Дмитром Козаком і домовитися про створення так званої "Консультативної ради" у Мінську. Створення цього органу фактично зафіксує суб'єктність ОРДЛО. При цьому Росія увійде до Ради не як країна-агресор, а у вигляді так званого "спостерігача-гаранта" нарівні з Францією, Німеччиною та ОБСЄ.

Лерос був одним із 60 членів фракції "Слуга народу", які підписали звернення до президента Зеленського. Вони висловилися категорично проти прямих переговорів з бойовиками.

Докладніше про ініціативи Козака та Єрмака читайте в матеріалі Михайла Гончара, Володимира Горбача, Віталія Мартинюка та Сергія Савченка "Технологія.ру для влади.Зе" для ZN.UA.