UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слідом за МЗС від лікування Тимошенко за кордоном відхрестився Мін'юст

Мін'юст має стосунок тільки до розгляду справи Тимошенко в ЄСПЛ. Лукаш повідомила, що у компетентність відомства не входить питання направлення екс-прем'єра на лікування до Німеччини.

Питання лікування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном перебувають поза компетенцією Міністерства юстиції України. Про це заявила міністр юстиції Олена Лукаш.

"У мене немає ніякої інформації, Міністерство юстиції в цьому питанні має стосунок лише в тій частині, коли це стосується розгляду справи в Європейському суді з прав людини. Тому ми продовжуємо спілкування з ЄСПЛ на предмет великого "газового" вироку, воно закінчиться 25 жовтня, після чого у Юлії Володимирівни виникне право відповідати на документи, які надала влада для комунікації, це єдине, що мені відомо у цій справі", - заявила вона.

Вона також додала, що це питання виходить за межі її компетенції, "це питання до правоохоронних органів".

ТАКОЖ: У МЗС заявили, що тема лікування Тимошенко за кордоном ніколи не піднімалася

Раніше міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявляв, що офіційні переговори з приводу відправлення екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини не ведуться.

Як відомо, 4 жовтня екс-голова Європейського парламенту Пет Кокс і колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський звернулися до президента України Віктору Януковичу з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

Юлія Тимошенко у свою чергу заявила, що місія Європарламенту передала їй офіційну пропозицію про можливий виїзд до Німеччини для лікування. Екс-прем'єр-міністр України публічно прийняла цю пропозицію, враховуючи важливість для України підписання угоди з ЄС про асоціацію.

Нагадаємо, 7 жовтня лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що в нинішніх умовах вважає неможливим відправлення на лікування за кордон екс-прем'єра Юлії Тимошенко, оскільки для цього необхідно змінити законодавство.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Тимошенко повинна відбувати покарання у Качанівській жіночій виправній колонії в Харківській області, але через проблеми зі здоров'ям з травня 2012 року перебуває у ЦКЛ №5 у Харкові, де проходить курс лікування. !zn

Читайте також:

"Батьківщина" знайшла указ Януковича, який дозволяє помилувати Тимошенко

Луценко впевнений, що Тимошенко можуть звільнити за таким самим сценарієм, як і його

Німеччина підтвердила готовність прийняти Тимошенко на лікування