UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слідом за Абромавичусом про відставку заявила директор департаменту міжнародних програм МЕРТ

Олена Трегуб підтримує рішення міністра економіки.

Директор Департаменту міжнародних програм Міністерства економічного розвитку та торгівлі Олена Трегуб не має наміру продовжувати роботу в уряді у разі відставки глави МЕРТ Айвараса Абромавичуса. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook увечері в середу, 3 лютого.

"Я не збираюся залишатися, так як з відставкою Абромавичуса я позбавляюсь політичного захисту в моїй боротьбі з корупцією, і система мене точно з'їсть. А фандрайзити західних донорів на псевдореформаторів я не збираюся", − написала Трегуб.

Директор департаменту наголосила, що багато реформ міністерства блокувалися і блокуються, що робить роботу команди Абромавичуса практично неможливою. У зв'язку з цим, Трегуб підтримала рішення глави МЕРТ про відставку.

"Сьогодні його (Абромавичуса – ред.) день. Я пишаюся, що працювала з ним і пишаюся його сьогоднішнім вчинком", − написала глава департаменту міжнародних програм.

Незважаючи на плани залишити посаду з посади, Трегуб не має наміру відмовлятися від участі в реформуванні української економіки.

"За своєю сферою я продовжу стежити вже в іншій якості, але те, на що я витратила майже рік часу, просто так не залишу", − пообіцяла Трегуб.

3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив про рішення подати у отставку після 14 місяців роботи.

Міністр підкреслив, що його рішення не емоційне, воно викликане тим, що при існуючій системі він і зібрана ним команда не може бути ефективною, так як на неї чиниться дуже великий тиск.

Після заяви Абромавичуса про намір піти у відставку заявили заступники міністра Юлія Клименко і Максим Нефьодов, а також торговий представник України Наталя Микольська.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Айварасом Абрмавичусом і запропонував йому залишитися на посаді міністра.