UA / RU
Підтримати ZN.ua

Складно сказати, що було б – Зеленський про зміну Залужного на Сирського

Президент України Володимир Зеленський дав зрозуміти, що вважає звільнення колишнього головнокомандувача Валерія Залужного абсолютно правильним рішенням.

Президент зазначив, що зміна керівництва армії відбулась у час, коли Україна очікувала на зброю від США. Водночас прямо говорити про те, що було б без заміни керівництва армії, президент відмовився.

«Складно сказати, що було б, якби не змінилося керівництво армії. Я навіть не хочу про це говорити. Ці питання – післявоєнні, ми маємо бути вдячні всім, хто боронить України», – цитує його слова під час зустрічі із журналістами  LB.ua.

Президент додав, що зараз перед головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським стоять серйозні виклики. При цьому він вважає, що будь-яка людина на місці Сирського змогла б завадити прориву ворога в Харківської області. Він додав, що завданням Росії була окупація Харкова, а Сирський добре знався на обороні саме цього регіону.

«Зупинили – молодці. Змогли утримати Харків без пакету (допомоги від США)– молодці», – сказав він.

Читайте також: Сирський відправить перевірку до 59 ОМПБр. Напередодні Зеленського закликали зняти командира бригади

Нагадаємо, ЗСУ Валерія Залужного звільнили з військової служби з правом носіння форми. За даними ZN.UA, генерал ще у лютому написав рапорт на звільнення. Сталося це після проходження ВЛК, де його визнали непридатним. 

Минулого тижня колишній головнокомандувач вручив копії вірчих грамот віце-маршалу дипломатичного корпусу, акредитованого при Королівському палаці Великої Британії та почав роботу на посаді посла України у королівстві.

Про те, що у майбутньому може чекати кандидата на посаду Надзвичайного та Повноважного посла України у Британії Валерія Залужного, читайте у статті Інни Ведернікової — "Лондонські канікули генерала Залужного".