UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скасування місцевих виборів: в "Слузі народу" назвали підставу

У президентській партії кажуть, що багато чого буде залежати від головного санлікаря

Місцеві вибори в Україні, призначені Верховною Радою на 25 жовтня, можуть не відбутися тільки в разі, якщо в країні буде введено режим надзвичайного стану.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко в ефірі телеканалу "Україна 24", передає РБК-Україна.

При цьому він підкреслив, що за станом на сьогодні немає ніяких підстав для скасування місцевих виборів.

"Думаю, що (головний санлікар - ред.) Пан Ляшко і вся команда, будуть оперативно нас інформувати для того, щоб приймати рішення, наприклад, про введення надзвичайної ситуації в деяких регіонах", - зазначив він.

Корнієнко навів як приклад ситуацію, яка склалася в деяких областях в 2018 році, коли тодішній президент Петро Порошенко оголосив військовий стан в деяких областях через напад Росії на українські кораблі в Керченській протоці.

"Там не проводилися вибори в об'єднані громади, вони проводилися пізніше", - пояснив додав депутат.

Центральна виборча комісія на засіданні 8 серпня призначила перші місцеві вибори на різних рівнях в 24 областях України, проте вони не відбудуться на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, головний санітарний лікар оголосив про те, що  перенесення місцевих виборів можливе за умови знаходження України в "червоній зоні" (50%) через коронавирусной інфекції.

Раніше ZN.UA писало, що 25 жовтня в Україні відбудуться перші після завершення першого етапу децентралізації, що почалася в квітні 2014 року, загальнонаціональні місцеві і регіональні вибори. Це загальнонаціональне голосування матиме більше політичне значення, ніж попередні вибори в обласні, районні та місцеві ради. Детальніше в матеріалі Андреаса Умланда "Чи не час".