UA / RU
Підтримати ZN.ua

Питання проведення виборів в ОРДЛО не обговорюється - "Слуга народу"

Депутат розповів суть запропонованих змін до постанови про проведення місцевих виборів.

Депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура пояснив мету запропонованої ним постанови про внесення змін до постанови про місцеві вибори.

За його словами, внесені зміни не передбачають перенесення або скасування виборів, а стосуються внесення змін до пункту 3 постанови в частині проведення місцевих виборів в облраду на підконтрольних територіях.

Також, за словами Качури, пропонується внести зміни в 4 пункт постанови про те, що місцеві вибори в Донбасі можливі тільки після повноцінного завершення процедур демілітаризації, роззброєння і прийняття окремого закону.

«Тобто, зараз взагалі не йдеться про проведення виборів на непідконтрольних територіях. І на цьому не варто спекулювати», - повідомив депутат, передає Lb.ua.

Читайте також: Половииа українців вважає, що місцеві вибори в Україні будуть не чесними і не прозорими – соцопитування

Раніше в ЦВК заявили про те, що внесення міста або регіону в "червону" зону карантину не є підставою для скасування або перенесення виборів. Також представник української групи в ТКГ Андрій Костін повідомив про те, що українська сторона погодилася розглянути у Верховній Раді законопроект про вибори.

У ЦВК також нагадали про те, що вибори в Україні можуть призначатися двічі - восени і навесні. Вибори в 18 територіальних громадах Донецької та Луганської областях можуть проводитись в будь-який момент за рішенням ВГА цих регіонів.